Steg 1) Starta Mail

Steg 2) Klicka längst upp i menyn och ta Mail -> Lägg till konto…

mail01

Om du inte ser ”Lägg till konto” så kan du gå till ”Inställningar” -> fliken ”Konton” först.

Steg 3) Välj ”Lägg till ett annat e-postkonto…” längst ner och tryck Fortsätt

mail02

Steg 4) Lägg till ett konto för Mail

Fullständigt namn är det namnet som kommer synas för alla när du mailar.

Under E-postadress fyller du i hela din e-postadress.

Tryck Skapa

mail03

Steg 4b) Om det kommer fram en text där det står ”Kontot måste ställas in manuellt”. Tryck Nästa.

Steg 5) Information om server för inkommande e-post.
Välj IMAP
E-postserver: mail.glesys.se
Användarnamn: Här fyller du i hela din e-postadress

mail04

Steg 6) Information om server för utgående e-post.
SMTP-server: mail.glesys.se
Användarnamn: Här fyller du i hela din e-postadress

Tryck Skapa

mail05

Nu skall du kunna se en ny Inkorg med din nya e-postadress.