Thunderbird sparar hela ditt konto på hårddisken. Sökvägen är olika beroende på vad du använder för operativsystem:

Windows 8, 7, Vista – C:\Users (eller Användare)\<användarnamn>\AppData\Roaming\Thunderbird\
Windows XP – C:\Documents and Settings\<användarnamn>\Application Data\Thunderbird\
Linux – /home/<användarnamn>/.thunderbird/
OSX – ~/Library/Thunderbird/li

thunderbird_image

I mappen ”Profiles” så skall du se en eller flera mappar. Kopiera hela den mappen och lägg på en annan hårddisk/usb-minne/cd-skiva eller vad du nu vill använda.

Återställa säkerhetskopian

För att lägga in dina mail på nytt så kopierar du bara tillbaka mappen till det stället så skall de komma fram igen.