Steg 1) Starta Thunderbird

Steg 2) Klicka längst upp till höger på ”Hamburger-ikonen”. Sedan klickar du på pilen vid ”Nytt meddelande” och välj ”Existerande e-postkonto…” (Se bild)

thunder01

Steg 3) Lägg till nytt konto

Ditt namn är det namnet som kommer synas för alla när du mailar.

Under E-postadress fyller du i hela din e-postadress.

Fyll i lösenordet du fått hos oss. (Klicka också i Spara lösenord så du slipper fylla i det varje gång.)

Tryck Fortsätt

thunder02

Nu kommer Thunderbird försöka hitta inställningar för mailservern men kommer att misslyckas, därför måste vi fylla i egna i nästa steg.

Steg 4) Serveruppgifter

Fyll i uppgifter som bild nedan.

Inkommande typ: IMAP
Inkommande värdnamn: mail.glesys.se
Inkommande port: 143
Utgående typ: SMTP
Utgående värdnamn: mail.glesys.se
Utgående port: 587
SSL/Authentisering, STARTTLS & Lösenord på båda.

Användarnamn fyller du i hela din e-postadress på både inkommande och utgående.

thunder03

Tryck på ”Klar” om du fyllt i alla uppgifter, annars tryck på ”Testa igen

Nu skall du kunna se en ny Inkorg med din nya e-postadress.