Skapa Galleri

1. Klicka på ”Galleri” i menyn till vänster

2. Du kan antingen gå via fliken ”hantera galleri” eller fliken ”Lägg till galleri / bilder”. Där står det ”Skapa nytt galleri”.

För att lägga till bilder i galleriet

1. Klicka på ”Galleri” i menyn till vänster

2. Klicka på ”Lägg till galleri / bilder”

3. Klicka på ”Välj filer”

4. Välj galleri

5. Ladda upp bilder

För att ta bort bilder i ett galleri

1. Klicka på ”Galleri” i menyn till vänster

2. Klicka på ”Hantera galleri”

3. Klicka på det galleri du vill ta bort en bild från

4. Håll muspekaren över bilden och klicka på ”radera”

5. ”Spara ändringar”

För att ändra ordning på bilder i ett galleri

1. Klicka på ”Galleri”

2. Klicka på ”Hantera galleri”

3. Klicka på önskat galleri

4. Klicka på ”Sortera galleri”

5. Klicka och håll nere vänster musknapp och dra och släpp bilden på önskad placering.

För att få ett galleri att synas på hemsidan

1. Klicka på ”Galleri”

2. Klicka på ”Hantera galleri”

3. Till vänster om varje gallerinamn står det en siffra. Siffra är galleriets id. Memorera siffran för det galleriet du vill placera på hemsidan.

4. Kopiera och klistra in denna kodsnutten i innehållet på den sida du vill att galleriet ska synas på.

5. Byt ut siffran 1 i kodsnuttet till det id som ditt galleri hade.