För några veckor sedan skrev vi om att IE10 skulle släppas i Windows Update för Windows 7. Att IE10 används av fler och fler användare, men varför?

IE10 är den senaste uppgraderingen av Microsofts webbläsare Internet Explorer. Den har precis som många av sina konkurrenter stöd för nya standarder. Standarder som gör upplevelsen på webben snabbare, snyggare och säkrare. De skillnaderna som märks mest för oss webbutvecklare är stödet för nya HTML- och CSS-standarder. De nya standarderna innebär att man kan skapa hemsidor med fler effekter och minska andelen bilder. T.ex. kan man göra bakgrundstoningar i CSS med enbart 60 tecken om stödet finns i webbläsaren. Möjligheterna är många och mycket spännande är på gång, t.ex. stöd för picture-taggen som ska göra det möjligt att ladda olika bilder beroende på skärmstorlek.

WebGL är en teknik för att göra det möjligt att utveckla spel för webbläsaren, i framtiden kommer man säkerligen kunna spela tunga spel med avancerad grafik direkt i webbläsaren. Mozilla, organisationen bakom firefox, har släppt ett webbaserat spel som bygger på tekniken, se här:

https://developer.mozilla.org/en-US/demos/detail/bananabread