För webbutvecklare är det viktigt att ligga i framtid med ny teknik och standarder. T.ex. HTML5 och CSS3. Tyvärr uppstår det problem då dessa ska användas eftersom de inte har stöd i vissa äldre Webbläsare. En av dessa som lett till mycket frustration hos utvecklare är Internet Explorer. Framför allt versionerna sex, sju och åtta. I veckan som gick släppte Microsoft version tio av sin webbläsare för Windows 7. IE10 är den senaste versionen och har bra stöd för nya standarder vilket gör framtiden lovade för oss webbutvecklare.

Dock hjälper det inte att Microsoft släpper en ny webbläsare om användarna fortfarande inte uppgraderar eller byter webbläsare. Tyvärr är det många som sitter med gamla versioner, såhär ser användningsstatistiken ut för de äldsta versionerna av Internet Explorer ut i februari 2013 enligt StatCounter:

IE6: 0.3%
IE7: 0.68%
IE8: 10.76%

Med andra ord ganska stor del som vi hoppas att IE10 snart kan ta över. Givetvis finns det många andra webbläsare som också är bra, vi på Vizibly använder i första hand Google Chrome när vi utvecklar hemsidor. Här kan du läsa mer om olika Webbläsare och ladda ner de snaste: Browse Happy