Full styrka på Vizibly!

Nu är alla tillbaka efter semestern! Vi på Vizibly ser fram emot en spännande höst tillsammans med både nya och befintliga kunder! Tveka inte att ring oss på 033-133400 om du behöver någon hjälp eller bara ställa frågor!

Läs mer »

Vizibly AB spanar in Laravel 4.0

Den nya uppstickaren bland ramverk för PHP släpps i version 4.0 den 28 maj. Vizibly ABs programmerare ser spänt på nyheterna. Laravel är ett smidigt ramverk som förkortar utvecklingstiden extremt mycket och frigör dig från ”spagettikod”.

Läs mer på http://laravel.com/

Läs mer »

Google I/O kl. 18:00

Strax efter att vi på Vizibly AB går hem för dagen börjar webbjätten Googles utvecklarkonferens på andra sidan jorden i San Francisco. Enligt rykten väntas det komma uppdaterade versioner av både Googles e-posttjänst Gmail och karttjänsten Maps. Google har även haft en testversion av en musikströmmningstjänst, som skulle kunna konkurrera med iTunes och Spotify, ett längre tag och kanske även den kommer visas upp ikväll?

Vi får se vad som presenteras. Vill du följa eventet live, läs mer här.

Läs mer »

Viziblys första webbshoppar

Vizibly AB har nu levererat våra första webbshoppar. De första ut i rullning är Riktnumret och Kök & Bar.

Samtliga shoppar bygger på samma bakomliggande struktur och har en skön design som leder användaren till köp. Även om shopparna har samma struktur har det funnits specialfall för alla shoppar som vi gjort lösningar för, te.x. att kunna ha varierande frakt beroende på totalvikten av orden samt möjlighet att integrera e-handel på facebook.

kokbar.se

Läs mer »

4g på gång i Sverige

Vid årsskiftet till 2013 öppnade post- och telestyrelsen upp för att frekvensen 1800 mhz tillåts användas för mobil kommunikation. Det är nämligen den 4g-frekvens som iPhone 5 har stöd för. Sedan dess har mobiloperatörerna byggt ut och testat det nya nätet och så i tisdags så öppnade Tele2 upp sitt nät för allmänheten i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det är fortfarande bara ett litet geografiskt område som har någon täckning men hasigheten är hög, några användare har rapporterat om upp till 50 Mbit/s nedströms vilken är en klar ökning i hastighet jämfört med det ”gamla” 3g-nätet.  Förhoppningsvis kommer täckningen breda ut sig även om det förmodligen tar lång tid innan det når utanför de största städerna. Dels på grund av kostnaderna och dels för att räckvidden är sämre på så kortvågiga frekvenser.

För oss på Vizibly innebär detta i ett långt perspektiv att det går att bygga mer avancerade mobilwebbsidor med mer innehåll och tyngre grafik då det går snabbare att ladda ner webbsidor med 4g. För tillfället får vi nog nöja oss med att räkna på lägre hastigeter men 4g-nätet öppnar helt klart upp för spännande möjligheter!

Läs mer »

Fördelar med en uppdaterad webbläsare

För några veckor sedan skrev vi om att IE10 skulle släppas i Windows Update för Windows 7. Att IE10 används av fler och fler användare, men varför?

IE10 är den senaste uppgraderingen av Microsofts webbläsare Internet Explorer. Den har precis som många av sina konkurrenter stöd för nya standarder. Standarder som gör upplevelsen på webben snabbare, snyggare och säkrare. De skillnaderna som märks mest för oss webbutvecklare är stödet för nya HTML- och CSS-standarder. De nya standarderna innebär att man kan skapa hemsidor med fler effekter och minska andelen bilder. T.ex. kan man göra bakgrundstoningar i CSS med enbart 60 tecken om stödet finns i webbläsaren. Möjligheterna är många och mycket spännande är på gång, t.ex. stöd för picture-taggen som ska göra det möjligt att ladda olika bilder beroende på skärmstorlek.

WebGL är en teknik för att göra det möjligt att utveckla spel för webbläsaren, i framtiden kommer man säkerligen kunna spela tunga spel med avancerad grafik direkt i webbläsaren. Mozilla, organisationen bakom firefox, har släppt ett webbaserat spel som bygger på tekniken, se här:

https://developer.mozilla.org/en-US/demos/detail/bananabread

Läs mer »

Funderar du på att börja sälja på internet?

I dagarna släpptes HUI Research undersökning över svensk E-handel. Den visar ett rekordstarkt 2012 där svenskarna handlade mer på internet än någonsin tidigare. E-handelns omsättning var 2012 31,6 miljarder SEK, det motsvarar en ökning på 14% mot 2011. Den störst ökade produkttypen inom detaljhandeln är Sport & fritid som ökade med 27% under 2012. Kategorin är fortfarande långt efter hemelektronik samt Kläder/Skor som tillsammans stod för 45% av e-handelsomsättningen förra året.

Visst var 2012 ett gott år, men trotts detta väntas tillväxten för e-handel vara ännu starkare nästa år. Har du planer på att börja sälja dina varor på internet är det definitivt rätt tid att börja nu. I en tid där konsumenterna blir mer och mer mogna för att handla på distans och där tekniken blir bättre och bättre på att lyfta fram produkterna.

Läs mer »

Det första stora steget för IE10

För webbutvecklare är det viktigt att ligga i framtid med ny teknik och standarder. T.ex. HTML5 och CSS3. Tyvärr uppstår det problem då dessa ska användas eftersom de inte har stöd i vissa äldre Webbläsare. En av dessa som lett till mycket frustration hos utvecklare är Internet Explorer. Framför allt versionerna sex, sju och åtta. I veckan som gick släppte Microsoft version tio av sin webbläsare för Windows 7. IE10 är den senaste versionen och har bra stöd för nya standarder vilket gör framtiden lovade för oss webbutvecklare.

Dock hjälper det inte att Microsoft släpper en ny webbläsare om användarna fortfarande inte uppgraderar eller byter webbläsare. Tyvärr är det många som sitter med gamla versioner, såhär ser användningsstatistiken ut för de äldsta versionerna av Internet Explorer ut i februari 2013 enligt StatCounter:

IE6: 0.3%
IE7: 0.68%
IE8: 10.76%

Med andra ord ganska stor del som vi hoppas att IE10 snart kan ta över. Givetvis finns det många andra webbläsare som också är bra, vi på Vizibly använder i första hand Google Chrome när vi utvecklar hemsidor. Här kan du läsa mer om olika Webbläsare och ladda ner de snaste: Browse Happy

Läs mer »

Vizibly söker säljare

just nu söker vi 3 st fokuserade & målinriktade säljare som redan tillhör eller vill tillhöra eliten. vi erbjuder marknadens bästa produkter, trevlig arbetsplats med sköna kollegor samt mycket goda förtjänstmöjligheter. tidigare sälj- & branscherfarenhet är meriterande. rätt person erbjuds garantilön + hög provision. fyll i formuläret redan idag eller ring oss på 033-13 34 00. vi vill ha din ansökan senast 8:e mars 2013.

Ansök här

Läs mer »